Terapix Jel Krem Ne İşe Yarar?

Terapix jel krem genel olarak çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olarak kullanılan bir kremdir. Peki Terapix jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.

Terapix Jel Nedir?

Bu jel krem, ağrı ve iltihaplanma veya sertlik ile karakterize edilen çeşitli rahatsızlıklar için belirtilen steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ajandır. Dizler, akut kas-iskelet sistemi yaralanmaları, periartrit, epikondilit, tendinit ve tenosinovit gibi yüzeysel eklemlerin osteoartritinin tedavisinde etkilidir.

Terapix Jel Etken Maddesi

Bu kremin etken maddesi piroksikam ismi verilen bir maddedir.

Terapix Jel Muadili

Bu jel kremin muadili ürün Felden jeldir.

Terapix Jel Fiyatı

Bu jel kremin 2020 fiyatı 17.09 liradır.

Terapix Jel Nedir Niçin Kullanılır?

Bu krem, steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaç olarak adlandırılan bir ilaçtır. Genellikle basitçe ‘anti-enflamatuar’ veya bazen ‘NSAID’ olarak adlandırılır. Vücudunuzda ağrı ve iltihaplanmaya neden olan bazı doğal kimyasalların üretimini önleyerek çalışır. Bu yazı, cilde topikal olarak uygulandığında Terapix jel ile ilgilidir. Bu ilaç, tabletler ve kapsüller şeklinde ağızdan da alınabilir ancak diğer ilaçlar genellikle tercih edilir.

Bu jel krem cilde jel olarak uygulandığında, tüm vücudunuzu etkilemek yerine sadece uyguladığınız alanda çalışır. Cildinize emilir ve daha sonra vücudunuzun iltihap olduğu bölgelerde daha derine doğru hareket eder. Topikal bir jel kullanmak, vücudunuzdaki toplam piroksikam miktarının düşük kaldığı anlamına gelir. Bu da ilacın yan etki gösterme olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir. Bu jel krem gibi topikal anti-inflamatuarlar yetişkinler için reçete edilir ve genellikle çocuklar tarafından kullanım için uygun değildir.

Terapix Jel Faydaları

Bu jel krem, aktif bileşen olarak piroksikam içeren bir jeldir. Piroksikam, iltihap, ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olur.

Bu jel krem, iltihabı, şişlikleri ve ağrıyı azaltmak için cilde uygulanan topikal steroidal olmayan anti-enflamatuar ilaçlar (genellikle NSAID’lere kısaltılır) adı verilen bir grup ilaca aittir. Bu jel krem, vücudun yaralanmaya veya belirli hastalıklara yanıt olarak ürettiği kimyasalların (prostaglandinler) üretimini engelleyerek çalışır. Bu prostaglandinler aksi halde şişlik ve ağrıya neden olur.

Bu jel krem genel olarak romatizmanın neden olduğu kas veya eklem ağrısı veya artrit yani diz ağrısından kaynaklanan yaralanma ağrısı veya burkulma, sırt zorlanması veya çürükler ve tenisçi dirseği hastalığı gibi çeşitli kas, eklem ve iskelet sistemi hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabilir. 

Terapix Jel Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Bu jel krem, on iki yaşın altındaki çocuklarda kullanım için uygun değildir.
  • Bu jel krem, belirtilenler dışında herhangi bir hastalık için kullanılmamalıdır.
  • Bu jel kremin sistemik uygulamasıyla hayatı tehdit eden deri reaksiyonları (Stevens-Johnson sendromu (SJS) ve toksik epidermal nekroliz (TEN)) bildirilmiştir. Bu reaksiyonlar topikal piroksikam ile ilişkili değildir ancak topikal piroksikam ile meydana gelme olasılığı göz ardı edilemez.
  • Hastalara belirti ve semptomlar bildirilmeli ve cilt reaksiyonları açısından yakından izlenmelidir. SJS veya TEN oluşumu için en yüksek risk tedavinin ilk haftalarındadır.
  • SJS veya TEN semptomları veya bulguları (örneğin sıklıkla kabarcıklar veya mukozal lezyonlarda ilerleyici deri döküntüsü) varsa, Terapix jel tedavisi kesilmelidir.
  • SJS ve TEN tedavisindeki en iyi sonuçlar, herhangi bir şüpheli ilacın erken teşhisi ve derhal kesilmesinden kaynaklanmaktadır. 
  • Hasta piroksikam kullanılarak SJS veya TEN geliştirdiyse, bu jel krem bu hastada hiçbir zaman yeniden başlatılmamalıdır.
  • Bu jel krem, gözlerden ve mukozal yüzeylerden uzak tutun. Açık cilt lezyonlarından, dermatozlardan veya enfeksiyondan etkilenen bölgelere uygulamayın.
  • Bu jel krem dahil NSAID’ler interstisyel nefrit, nefrotik sendrom ve böbrek yetmezliğine neden olabilir. Topikal olarak uygulanan bu jel krem ile tedaviyle nedensel ilişki kurulamamasına rağmen, interstisyel nefrit, nefrotik sendrom ve topikal piroksikam ile böbrek yetmezliği bildirilmiştir. Sonuç olarak, bu olayların topikal olarak kullanılan bu jel krem kullanımı ile ilgili olabileceği olasılığı göz ardı edilemez.
  • Bu jel kremi kullanırken sigara içmemelisiniz ve ateşten uzak durmalısınız. Çünkü ciddi yanık riski vardır. Bu ürünle temas eden kumaş (giysi, yatak takımı, pansuman vb.) daha kolay yanar ve ciddi bir yangın tehlikesi oluşturur. Giysi ve yatakların yıkanması ürün birikimini azaltabilir ancak tamamen çıkarmaz.
  • Bu tıbbi ürün propilen glikol içerir ve cilt tahrişine neden olabilir.
  • Lokal tahriş gelişirse, bu krem jelin kullanımı kesilmeli ve gerektiğinde uygun tedavi uygulanmalıdır.

Terapix Jel Kullanımı Nasıldır?

Bu jel kremi günde üç veya dört kez uygulayın. Bu jel kremi kullanmadan önce ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Etkilenen bölge üzerine ince bir katman halinde bu krem jelden uygulayın ve cilde nazikçe masaj yapın. Bu jel kremi kullandıktan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Bu jeli cildinizin güneş ışığına normalden daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Tedavi sırasında cildinizi parlak güneş ışığından koruyun ve güneş koruyucu krem kullanın.

Terapix Jel Emziren Anneler Kullanabilirmi?

Hayır, bu kremi emziren anneler kullanamaz.

Terapix Jel Topuk Dikeni Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu jel krem topuk dikeni tedavisinde etkili değildir.

Terapix Jel Yan Etkileri

Bu jel krem iyi tolere edilir. Uygulama bölgesinde hafif ila orta derecede lokal tahriş, eritem, kaşıntı ve dermatit gibi yan etkiler oluşabilir.

Bu jel kremin sistemik emilimi çok düşüktür. Diğer topikal NSAID’lerle ortak olarak, sistemik reaksiyonlar seyrek görülür. Gastrointestinal olarak mide bulantısı, dispepsi, karın ağrısı ve gastrit gibi yan etkilerin görüldüğü bildirilmiştir.

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar olarak bronkospazm ve dispne ile ilgili yan etkilerin görüldüğü bildirilmiştir.

Deri ve deri altı doku bozuklukları olarak Stevens-Johnson sendromu (SJS) ve toksik epidermal nekroliz (TEN) yan etkilerinin nadiren görüldüğü bildirilmiştir.

Bunun dışında kontakt dermatit, egzama ve ışığa duyarlılık deri reaksiyonu gibi yan etkiler de gözlenmiştir.

Bu yan etkilerden herhangi birisini ya da birkaçını görürseniz hemen bu jel kremi kullanmayı durdurun ve acil bir doktora başvurun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.